Uitnodiging: Schuttersputjes en cyberspace

De Slinger Utrecht organiseert een bijeenkomst over cyberwarfare, hacking, desinformatie in cyberspace. En heel actueel: desinformatie en de aankomende Amerikaanse presidentverkiezingen.

Schuttersputjes en cyberspace: werelden van verschil. Tastbaar zweet versus het online domein. Toch zijn ze met elkaar verbonden, want in de toekomst opereert de krijgsmacht zowel op het fysieke als het niet-fysieke - lees digitale - front. Brigadegeneraal Paul Ducheine bereidt de krijgsmacht daar op voor, als Nederlands eerste hoogleraar cyberoperaties.

De genist Ducheine bekleedt naast een civiele ook een militaire leerstoel op het 'operatiegebied' cyberspace. Aan de Universiteit van Amsterdam is hij hoogleraar 'Military Law of Cyber Operations & Cyber Security'. Aan de Faculteit Militaire Wetenschappen van de Nederlandse Defensie Academie doceert de kersverse generaal cyberoperaties.

Het Ministerie van defensie is verantwoordelijk voor onze territoriale veiligheid die onze fysieke, economische, ecologische veiligheid moet beschermen. Deze territoriale veiligheid staat of valt bij de digitale veiligheid in onze samenleving. Paul Ducheine komt ons vertellen hoe het Ministerie van Defensie daaraan werkt.

Wanneer

dinsdag 6 oktober 2020, 16.00 - 18.15

Waar

De Vrije Wolf - De LiK, Wolvenplein 27, 3512 CK Utrecht

Programma

  • 16.00 - 16.30: Ontvangst
  • 16.30 - 17.15: "Cyberoperaties en vitale belangen", door professor dr. Paul Ducheine, hoogleraar Cyberoperaties en brigade-generaal van de Militair Juridische Dienst
  • 17.15 - 18.15: Bitterbalborrel

Meer informatie en inschrijving

2 augustus 2021