Herinnering - Partnerbijeenkomst de Slinger Utrecht

HERINNERING - Partnerbijeenkomst

10 december van 17.15 - 19.00 uur (inloop tussen 17.00-17.15 uur)

De nieuwe tentoonstelling 'Utrecht begint hier' van het Utrechts Archief wordt gepresenteerd in vier gloednieuwe zalen. Het archief moet hiermee het beginpunt worden van een bezoek aan Utrecht.

Wij nodigen u als partner van De Slinger Utrecht graag uit voor een exclusieve rondleiding door deze tentoonstelling.

Utrecht begint hier

Op de tentoonstelling worden verhalen uitgelicht van historische Utrechters, zoals de heldin Trijn van Leemput, de molenaar van molen De Ster en de eerste vrouwelijke student aan de Universiteit Utrecht. Ook zijn er nog niet eerder tentoongestelde objecten te zien, zoals het Tivoli-shirt van Eddie Vedder en het glas in lood van het in 1674 verwoeste schip van de Domkerk.

Het Utrechts Archief is sinds maart grondig verbouwd. 'Utrecht begint hier' is sinds oktober te bewonderen in vier gloednieuwe expositiezalen. In de aanloop naar het 900-jarige bestaan van Utrecht hoopt Het Utrechts Archief met de vernieuwde ruimtes en wisselende tentoonstellingen meer mensen kennis te laten maken met de geschiedenis van de stad.

Rondleiding

Communicatiebureau Podium, ook partner van De Slinger Utrecht, heeft een belangrijke bijdrage aan de tentoonstelling geleverd en zal ons samen met de directeur van het archief, Chantal Keijsper, meenemen door de zalen. Chantal Keijsper is zeer trots op de expositie: "In onze nieuwe tentoonstelling maakt de bezoeker kennis met de Utrechter van toen en nu, en verwijzen we naar andere interessante verhalen en collecties buiten onze deuren. Hiermee worden we nog meer dan voorheen het startpunt om het Utrechtse verleden te ontdekken."

Graag tot 10 december!

Met vriendelijke groet,
Bestuur De Slinger Utrecht

AANMELDEN: KLIK HIER

2 augustus 2021