Utrecht begint hier

UITNODIGING - Partnerbijeenkomst

Dinsdag 10 december van 17.00 - 19.00 uur

De nieuwe tentoonstelling 'Utrecht begint hier' van het Utrecht Archief wordt gepresenteerd in vier gloednieuwe zalen. Het archief moet hiermee het beginpunt worden van een bezoek aan Utrecht.

De Slinger Utrecht nodigt hierbij haar partners voor een exclusieve rondleiding van deze tentoonstelling.

Utrecht begint hier

Op de tentoonstelling worden verhalen uitgelicht van historische Utrechters, zoals de heldin Trijn van Leemput, de molenaar van molen De Ster en de eerste vrouwelijke student aan de Universiteit Utrecht. Ook zullen er nog niet eerder tentoongestelde objecten te zien zijn zoals het Tivoli-shirt van Eddie Vedder en het glas in lood van het in 1674 verwoeste schip van de Domkerk.

Het Utrechts Archief is sinds maart grondig verbouwd. 'Utrecht begint hier' is te bewonderen in vier gloednieuwe expositiezalen. In de aanloop naar het 900-jarige bestaan van Utrecht hoopt Het Utrechts Archief met de vernieuwde ruimtes en wisselende tentoonstellingen meer mensen kennis te laten maken met de geschiedenis van de stad.

Rondleiding

Communicatiebureau Podium, partner van De Slinger Utrecht, heeft een belangrijke bijdrage aan de tendoonstelling geleverd en zal ons samen met de directeur van het archief, Chantal Keijsper, mee nemen door de zalen. Chantal Keijsper is zeer trots op de expositie: "In onze nieuwe tentoonstelling maakt de bezoeker kennis met de Utrechter van toen en nu, en verwijzen we naar andere interessante verhalen en collecties buiten onze deuren. Hiermee worden we nog meer dan voorheen het startpunt om het Utrechtse verleden te ontdekken."

AANMELDEN: KLIK HIER

2 augustus 2021