NS & ProRail: toegankelijkheid is “sexy en relevant”

NS & ProRail: toegankelijkheid is "sexy en relevant"

Op 29 oktober organiseert De Slinger Utrecht de eerste Smart City ontbijtsessie in de Kookschool van de NS op Utrecht Centraal Station. In de vorige nieuwsbrief las je over spreker Marc de Hond die tijdens de ontbijtsessie zal uitleggen waarom hij "liever niet naar Utrecht" komt. Vandaag introduceren we je kort de andere deelnemers.

Wietse Walenga is er voor bekenden van De Slinger weer bij, "Ik mag de leukste rol van de ochtend invullen: moderator!". Wietse weet gewapend met glimlach en inhoudelijke kennis als geen ander verbindingen te leggen en vraagt door!

Onze gastheren Marthe Vlaskamp van de NS en Bram 't Mannetje van ProRail komen met de boodschap waarom " toegankelijkheid een sexy en relevant onderwerp " is en waarom zij vinden dat Nederland " een voortrekkersrol op het gebied van toegankelijkheid" heeft. Je krijgt tijdens de ontbijtsessie een beeld van wat het thema voor een grote (vervoerders) organisatie betekent en als je het goed doet je levens kunt veranderen "We change lives".

Bart van Heijningen is trots dat hij als ondernemer, die apps ontwikkelt, samen met mensen met een visuele of motorische beperking deze ontbijtsessie mag organiseren en wil andere ondernemers oproepen naar de ontbijtsessie te komen om zich te laten informeren en inspireren over toegankelijkheid en inclusiviteit. "Een ondernemer kan vervolgens zelf zien waar hij kan bijdragen en waar er kansen liggen. Het is daarbij goed te weten van wie je kan leren en bij wie je moet zijn."

Voor het volledige interview KLIK HIER

2 augustus 2021