Marc de Hond “liever niet naar Utrecht”

"Nadat ik voor een optreden in het werftheater met rolstoel en al van de werfkelder trap sodemieterde had ik mij voorgenomen niet meer in Utrecht op te treden…"

De Slinger is dan ook erg blij Marc voor het eerst weer in Utrecht te mogen verwelkomen tijdens onze eerste Smart City ontbijtsessie "Toegankelijkheid en Inclusiviteit lekker belangrijk?!" van 29 oktober. Een relevanter onderwerp hadden we in Utrecht voor Marc niet kunnen verzinnen lijkt het wel.

Marc zal op zijn eigen wijze vertellen over het belang van toegankelijkheid en inlcusiviteit vanuit zijn rol als adviseur toegankelijkheid en zijn eigen ervaringen als rolstoel gebruiker. Hierin kwam hij terecht door een dwarslaesie. Sommigen van jullie zullen weten dat hij een rechtszaak won tegen een welbekend vakantiepark omdat hij extra moest betalen voor een toegankelijke accommodatie.

"Een ondernemer of organisatie die laat zien dat ze moeite voor je hebben gedaan maakt al dat je je welkom voelt. Dit kan door bijvoorbeeld een menukaart voor te lezen en in mp3 formaat beschikbaar te stellen voor iemand die slechtziend is, of door, in mijn geval, ten minste een tafel-met-stoelen-combi niet aan de vloer vast te klinken zodat je daar gewoon met je gezin samen aan kan eten."

Kortom genoeg kansen en mogelijkheden voor ondernemers.

Marc is als theatermaker en spreker in staat moeilijke onderwerpen op een serieus kritische en toch positieve wijze aan de kaak te stellen en neemt daarbij geen blad voor de mond.

De ontbijtsessie organiseren we met onze ontbijt-partners NS & ProRail in De Kookschool op de 9e verdieping van het NS kantoor te bereiken via de ingang in de centrale stationshal van Utrecht CS.

De capaciteit bij de kookschool van de NS is enigszins beperkt en we adviseren je op tijd je plek te reserveren.

Smart City ontbijtsessie dinsdag 29 oktober van 7.30 - 9.30 uur

Meld je aan

2 augustus 2021