UNIEKE RONDVAART ROMEINS SCHIP UTRECHT

3 juli 2020

Speciaal voor de partners van De Slinger Utrecht

Na een aantal succesvolle online EXPERT-BORRELS, waar De Slinger Utrecht als mede-organisator bij betrokken was, gaan we weer 'live' met een heel bijzonder event.

Op dinsdag 14 juli hebben wij een exclusieve rondvaart gereserveerd door gracht en singels van Utrecht met een Romeins schip, een replica van De Meern 1 (eind 2e eeuw).

Sinds begin augustus is het schip bij Museumwerf Vreeswijk voor inspectie en reparatie op de helling. Begin juli komt het schip naar Utrecht voor een aantal proefvaarten van anderhalf uur door Utrechts wateren voor groepen van 16 personen. In september speelt het schip een belangrijke rol bij de opening van de Catharijnesingel. Om deze en vele andere redenen zijn deze proefvaarten uniek. De rondvaart reist langs 2000 jaar geschiedenis van Utrecht. Met gids.

Door onze deelname aan dit project maken wij het mede mogelijk dat er in 2021 een educatief programma op, rond en langs het Romeinse schip gerealiseerd wordt.

Wij praten graag bij met onze partners over ons programma in het komende seizoen. Onder het genot van een borrel(hapje).

Vaar je mee? Meld je dan, in verband met het beperkt aantal plaatsen, zo spoedig mogelijk aan.

De afvaart is om 18.00 uur. Vanaf 17.30 uur ben je welkom op de aanlegsteiger aan de Oosterkade. De rondvaart eindigt om 19.30 uur. Aansluitend eten we -met wie dat wil- ergens iets in de buurt van de ligplaats van de boot.

Met hartelijke groet,

Bestuur De Slinger Utrecht,

Geert, Hans, Jacques, Ton en Sebe

P.S. Wij hebben onze volgende twee bijeenkomsten voor na de zomer al gepland. Je hoort daar later meer over, maar zet je de data alvast in je agenda: 1 september en 6 oktober?