Social Impact van Corona in de Utrechtse samenleving

7 juni 2020

Donderdag 11 juni organiseren we de zevende digitale Utrechtse Ondernemers EXPERT-BORREL met als thema: Social Impact van Corona in de Utrechtse samenleving.

Na zes EXPERT-BORRELS met onderwerpen als ondernemen, leiderschap, overheidsmaatregelen, werkomgeving, anderhalvemetereconomie, digitale veiligheid etc. staat de zevende Utrechtse Ondernemers EXPERT-BORREL geheel in het teken van de sociaal-maatschappelijke effecten van de coronacrisis in Utrecht. De coronacrisis raakt heel veel mensen in onze samenleving: ondernemers, scholieren, maar -juist nu- ook mensen zonder werk of dak boven hun hoofd, mensen met een verslaving, met schulden, mensen zonder eten.

Hoe zal het gaan met de werkloosheid, de bijstandsaanvragen en de schuldhulpverlening. Wat is het effect van de coronacrisis op de daklozenopvang, de voedselbank, de prostitutie hulpverlening? Hoe anticiperen de gemeente, het ministerie en de zorgverzekeraars op wat ons te wachten staat?

Programma

Jules van Dam, oprichter en bestuurder van De Tussenvoorziening en voorzitter van de Armoedecoalitie is onze host en gespreksleider. Hij gaat in gesprek met vier tafelgasten om de situatie nu en de verwachtingen voor de nabije toekomst te bespreken.

Tafelgasten

Linda Voortman, wethouder Werk en Inkomen

Guusta van der Zwaart, bestuurder Stichting De Tussenvoorziening

Lambert Pasterkamp, bestuurslid Voedselbank Utrecht

Quinten Peelen, directeur K.F. Hein Fonds

Aanmelden

stuur een mail met -ja, ik wil deelnemen- naar info@deslingerutrecht.nl

na aanmelding ontvang je een mail met een link om online deel te nemen aan de EXPERT BORREL