Divers en inclusief: het werken van de toekomst

18 maart 2019

Het Congrestival EXCLUSIEF INCLUSIEF op 12 maart, georganiseerd door de Slinger Utrecht en No Limits, was gericht op het bevorderen van een diverse en inclusieve arbeidsmarkt waarbij het delen van kennis voorop stond. Jongeren met een arbeidsuitdaging en werkgevers werden op een laagdrempelige manier aan elkaar voorgesteld om samen te praten over diversiteit en inclusie. Dankzij de redactionele samenwerking met ProRail, UMC, ENGIE en VSB-fonds kunnen we terugkijken op een geslaagd programma.

In het Provinciehuis Utrecht werd het Congrestival geopend door Nora el Abdouni. Na het welkomstwoord van oprichter van De Slinger Utrecht, Hans van Ooijen, mochten we genieten van keynote speaker Joris Luyendijk.

Joris Luyendijk

Joris Luyendijk begon zijn verhaal met de 'zeven vinkjes'-theorie. Zeven vinkjes die macht en succes bijna garanderen. Slechts 3% van alle Nederlanders kan alle zeven vinkjes afvinken: Man, Hetero, Blank, Opgegroeid in de Randstad, Spreekt Algemeen Beschaafd Nederlands, Heeft hoogopgeleide ouders, Zelf hoog opgeleid. Joris stelde de vraag waarom de Nederlanders met alle vinkjes bovenaan zitten. Waarom zit slechts 3% van de bevolking bovenaan en waarom spreekt deze 3% over de rest als minderheid?

De samenleving doet zich voor alsof iedereen gelijke kansen en gelijke rechten heeft. In de praktijk blijkt dit absoluut niet zo te zijn. Joris pleit dan ook voor meer inclusiviteit. De top van onze samenleving moet zich bewust worden van hun eigen privileges en de 97% van de bevolking helpen; tegelijkertijd moet de 97% durven om voor zichzelf op te komen.

Expertmeetings

Niet alleen Joris Luyendijk voelt het belang van inclusiviteit. Bij 12 meetingpoints konden de deelnemers kennismaken met bedrijven en organisaties die inclusie hoog in het vaandel hebben. De 150 deelnemers (werkgevers en jongeren) ontmoetten elkaar en woonden vijf expertmeetings bij. Expertmeetings over onder andere omgaan met cultuurverschillen. Mustapha Bah, van Artikel 1 Midden Nederland, gaf een inspirerende presentatie over de grote verschillen tussen culturen en hoe daar mee om te gaan.

Naast Mustapha, vertelden ook Mo Assem, oprichter van Mr.Beam, vol passie over hoe hij zijn onderneming is gestart en tegen welke dingen hij aan liep, Abigail Foe-Aman over solliciteren, Siham Achahdoun, van ACHMEA, over het realiseren van een inclusieve arbeidsorganisatie en Souad el Habhoubi over netwerken, communicatie en cultuur.

Meetingpoints

Na de expertmeetings konden de werkgevers en jongeren, onder het genot van een drankje en een hapje, nader kennis maken met elkaar, ervaringen delen en zoeken naar een match. Een mogelijkheid om met elkaar te spreken en te sparren. Wat kunnen we voor elkaar doen? Hoe gaan we met elkaar om?

De Slinger Utrecht zet zich in voor het belang van de stad Utrecht. Wij geloven in een Utrecht waarin ondernemende mensen met hart en ambitie vormgeven aan een betrokken economie: sociaal, duurzaam en technologisch.