Appeltje van Oranje voor Taal Doet Meer

31 mei 2019

Hoera! Donderdag 23 mei 2019, heeft Taal Doet Meer, partner van De Slinger Utrecht, uit handen van Koningin Máxima een Appeltje van Oranje ontvangen! We krijgen deze prijs voor 'de Utrechtse Taalstraat voor jong en oud'.

Het thema van de Appeltjes van Oranje is dit jaar 'De kracht van samen; Vrijwilligers doen mee(r)!'. De Appeltjes van Oranje worden uitgereikt aan organisaties die vrijwilligers op een buitengewone manier weten te mobiliseren en enthousiast weten te houden. De manier waarop de ongeveer 1000 vrijwilligers van Taal Doet Meer zich inzetten voor taalvaardigheid en gelijke kansen van Utrechters van alle leeftijden, wordt beloond. Op Paleis Noordeinde hebben we uit handen van Koningin Máxima een bronzen beeldje gekregen, gemaakt door prinses Beatrix. Ook krijgen we een geldbedrag van €15.000.

Delen op de Stadhuisbrug en meer

"We zijn er ontzettend trots op dat we een Appeltje van Oranje hebben gewonnen", zegt directeur Lineke Maat van Taal Doet Meer. "Maar we doen dit werk dankzij de Utrechters. Daarom delen wij de waardering van het Oranje Fonds graag symbolisch met de stad."

De aftrap hiervoor is donderdag 23 mei 2019 om 18.30 uur op de Stadhuisbrug. Een eerste kistje met 'Appeltjes van Oranje' delen we dan met wethouder Onderwijs Anke Klein. Vervolgens brengen we van 23 tot en met 29 mei kistjes met 'Appeltjes van Oranje' rond. Verspreid over 40 plaatsen in de stad, op plekken waar onze vrijwilligers actief zijn, denk aan de huiswerkklassen in buurthuizen en taalgroepjes in de Bibliotheken. Wie weet kom je ons ergens tegen!

Toekomst


Het geld dat we hebben ontvangen, gaan we investeren in het werven en binden van Utrechtse taalvrijwilligers. Want ook de komende tijd hebben we weer veel nieuwe vrijwilligers nodig. Wil je ook proeven hoe het is om vrijwilliger te zijn bij Taal Doet Meer? Meld je dan nu aan via: https://www.taaldoetmeer.nl/kom-in-actie/word-vrijwilliger/