Verdraaide organisaties

Hoe helpende systemen het werken met hart en ambitie soms in de weg zitten (en hoe je dat kunt veranderen…)

In 2012 verscheen het boek "Verdraaide Organisaties". We zijn vijf jaar en meer dan 35.000 verkochte exemplaren verder en nog altijd staat het boek in de top van best verkochte managementboeken. Daarnaast is het filmpje van Simon Sinek over 'The Golden Circle' nog altijd één van de meest bekeken TED-Talks. Wat is er toch aan de hand?

Organisaties die verdraaid zijn en hun bedoeling (The Why) uit het oog verliezen maken onbelangrijke dingen vaak belangrijk en belangrijke dingen nogal eens onbelangrijk. Gevolg van deze verdraaiing is - bijvoorbeeld - dat de échte dialoog verdwijnt. Maar ook de eigen verantwoordelijkheid en het zelfdenkend vermogen bij medewerkers holt uit. Wellicht nog zorgelijker is het feit dat het werken met hart en ziel meer en meer onder druk komt te staan, met alle gevolgen van dien voor klanten, burgers, patiënten, leerlingen, et cetera.

Wat is een verdraaide organisatie en hoe komt het toch dat organisaties meer en meer verdraaid lijken te raken en hoe voorkom je dat eigenlijk? Zomaar een paar vragen die we op 23 mei willen beantwoorden.

We hebben de Utrechtse ondernemer en veranderaar Remko Sietsma (Holland INcompany) gevraagd om ons mee te nemen in het gedachtegoed van Verdraaide Organisaties. Remko behoort tot de kern van de VO-netwerkorganisatie en verzorgt regelmatig lezingen en workshops over Verdraaide Organisaties.

Op foto: Remko Sietsma

In een kleine setting zullen we dit met elkaar bespreken. (max 30 deelnemers)

Datum: 23 mei 2017

Tijdstip: 16.00-18.30 uur

Lokatie

Proeflokaal de Zes Vaatjes
Monseigneur vd Weteringstraat 32
3581 EJ Utrecht

ingang: Appelstraat