Utrecht begint hier

UITNODIGING - Partnerbijeenkomst

'Utrecht begint hier' - met exclusieve rondleiding

Op de tentoonstelling worden verhalen uitgelicht van historische Utrechters, zoals de heldin Trijn van Leemput, de molenaar van molen De Ster en de eerste vrouwelijke student aan de Universiteit Utrecht. Ook zijn er nog niet eerder tentoongestelde objecten te zien zijn zoals het Tivoli-shirt van Eddie Vedder en het glas in lood van het in 1674 verwoeste schip van de Domkerk.

Het Utrechts Archief is grondig verbouwd. 'Utrecht begint hier' is sinds oktober te bewonderen in vier gloednieuwe expositiezalen. In de aanloop naar het 900-jarige bestaan van Utrecht hoopt Het Utrechts Archief met de vernieuwde ruimtes en wisselende tentoonstellingen meer mensen kennis te laten maken met de geschiedenis van de stad.

Rondleiding

Communicatiebureau Podium, partner van De Slinger Utrecht, heeft een belangrijke bijdrage aan de tentoonstelling geleverd en zal ons samen met de directeur van het archief, Chantal Keijsper, meenemen door de zalen. Chantal Keijsper is zeer trots op de expositie: "In onze nieuwe tentoonstelling maakt de bezoeker kennis met de Utrechter van toen en nu, en verwijzen we naar andere interessante verhalen en collecties buiten onze deuren. Hiermee worden we nog meer dan voorheen het startpunt om het Utrechtse verleden te ontdekken."

Netwerkborrel

Na de rondleiding is er gelegenheid om onder het genot van een borrel en een hapje kennis te maken met de andere partners van De Slinger Utrecht. Ook zullen we dan bekend maken welke vier events er in 2020 door De Slinger gerorganiseerd worden.

Neem gerust een collega mee. Ken je een bedrijf dat betrokkken is bij de stad Utrecht en interesse heeft in De Slinger Utrecht, nodig die dan ook uit voor 10 december. Aanmelden hieronder.

Reservering

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst.