Op ontdekkingsreis met De Slinger Utrecht

Dankzij een bundeling van Utrechtse krachten, van bedrijfsleven tot overheid, presenteert Utrecht4GlobalGoals aan alle inwoners van Utrecht een beeld van de aarde. Van 6 oktober tot 3 november staat deze wereldbol met de hoogte van een gebouw van zes etages op het nieuwe Jaarbeursplein.

Het evenement staat in het teken van klimaatverandering.

In de aankomende maand zijn er allerlei activiteiten in de grote wereldbol rondom klimaatverandering. De Deense oprichters van Climate Planet stellen dat mensen zich wel bewust zijn van de klimaatverandering, maar er nog niet genoeg tegen doen. Climate Planet wilt dat stimuleren.

Het is voor het eerst dat de Climate Planet naar Nederland komt. Eerder was de tentoonstelling succesvol in Kopenhagen, Bonn en Aarhus.

De Slinger Utrecht nodigt haar partners uit om samen een 360 graden ruimtereis van 1 uur te maken in de wereldbol van Climate Planet op het nieuwe Jaarbeursplein.

In de wereldbol is het, door de live gestreamde beelden vanaf vier NASA-satellieten, alsof je in de ruimte zit. Door de 360 graden film ziet je de aarde als een astronaut en ontdekt hoe bijzonder en fragiel deze is. In een ruimtereis van 35 minuten word je meegenomen van de oerknal tot in de verre toekomst. Na de reis lopen we naar The Greenhouse na te praten en te borrelen.Programma

  • 19.30 - ontvangst en tickets voor de ingang van Climate Planet
  • 20.00 - start ruimtereis
  • 21.00 - borrel in The Greenhouse

Reservering

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst.