Congrestival EXCLUSIEF INCLUSIEF

Kom kennis delen, ervaringen uitwisselen en netwerken met andere werkgevers

&

Ontmoet talentvolle hoger opgeleide ambitieuze jongeren met een arbeidsuitdaging

Voor wie

Het Congrestival EXCLUSIEF INCLUSIEF is voor werkgevers en HR-managers die meer willen weten over een inclusieve arbeidsorganisatie, ervaringen willen uit wisselen en talentvolle hoger opgeleide ambitieuze jongeren met een arbeidsuitdaging willen ontmoeten.

Inclusieve arbeidsorganisatie

"Een inclusieve arbeidsorganisatie is een organisatie die optimaal gebruik maakt van de diversiteit van talenten en vermogens op de arbeidsmarkt. Het is een organisatie waarin iedereen in staat wordt gesteld om naar vermogen bij te dragen aan het bedrijfsresultaat." Frans Nijhuis, hoogleraar Inclusieve arbeidsorganisaties aan de Universiteit Maastricht.

In een inclusieve werkomgeving komen alle (toekomstige) werknemers tot hun recht, ongeacht hun leeftijd, levensfase, seksuele geaardheid, geslacht of herkomst. Geen talent blijft onbenut. Maar dan moeten alle mensen die kúnnen werken ook mógen meedoen. Dat is niet alleen belangrijk voor deze mensen zelf, maar ook voor werkgevers en onze economie.

Programma

14.30 uur inloop
15.00 uur welkom Hans Pieters en Hans van Ooijen
15.05 uur gastspreker Joris Luyendijk
15.35 uur vragenkwartiertje o.l.v. Nora el Abdouni
15.50 uur gastheer Pim van den Berg, gedeputeerde Prov. Utrecht
16.00 uur start 5 tal expertmeetings
16.00 uur start meetingpoints
18.00 uur einde congrestival

Gastspreker Joris Luyendijk

"Diversiteit is geen vakje dat je aanvinkt; het is uw beste kans om als ondernemer deze disruptieve jaren te overleven" Joris Luyendijk

Expertmeetings

Er zijn vijf expertmeetings waarin jongeren en werkgevers samen van gedachten kunnen wisselen en van elkaar kunnen leren:

1. "Hoe realiseer je een inclusieve arbeidsorganisatie"

ACHMEA werkt aan diversiteit en inclusie binnen hun bedrijf. Wat zijn de drijfveren, uitdagingen en bedreigingen. En wat levert het op. Een inclusieve arbeidsorganisatie wordt in zowel in economische als sociale zin van toenemend belang, voor grote en kleine ondernemingen. ACHMEA deelt haar ervaringen, maar leert ook graag van anderen.

Siham AchahBoun - Programmamanager Culturele diversiteit & inclusie - ACHMEA

2. "Effectief omgaan met cultuurverschillen"

Onzichtbare dynamieken, cultuurverschillen en diversiteit spelen een essentiële rol in ons werk- en vakgebied. Hoe gaan we ermee om als werkgevers, werknemers en professionals? En welke houding en gedrag dient er te worden gehanteerd? Tijdens deze sessie is er ruimte voor vragen, ervaringen en casussen.

Mustapha Bah - trainer/voorlichter - Art.1MN

3. "Ondernemen is ook een optie"

Zijn achtergrond, Irakese vluchteling, heeft Mo Assem nooit in de weg gezeten om zijn talent te ontwikkelen. Volg je passie en je hart en doe waar je goed in bent, is zijn credo. Ongeacht je achtergrond. Mo Assem is met zijn talent zijn eigen onderneming gestart: Mr. Beam timmert internationaal aan de weg. Zelfs de grens van zijn Nederlandse achtergrond is hij al gepasseerd. "Je achtergrond is niet zo belangrijk, als je jouw eigen drijfveren, talent en de uitdagingen en kansen van ondernemerschap omarmt".

Mo Assem - Mr. Beam

4. "Netwerken, communicatie en cultuur"

Het geheim van mijn netwerk. Wat is effectief netwerken en hoe kan ik mijn communicatievaardigheden hiervoor inzetten? Ga aan de slag met het formuleren van je eigen netwerkdoel. Kortom, de handvaten om je netwerk effectief en gericht uit te breiden.

Souad el Habhoubi - No Limits

5. "Solliciteren doe je zo!"

Solliciteren anno '19 staat volledig in het teken van jezelf verkopen op een innovatieve en vooral exclusieve manier. In de huidige arbeidsmarkt heb je vaak te maken met veel concurrentie, die jij natuurlijk met al jouw kwaliteiten, werkervaring en een goede indruk uit het veld wil slaan. Wil jij goed voorbereid de strijd aangaan? Kom dan op dinsdag 12 maart 2019 naar mijn introductie workshop "Solliciteren doe je zo!" op het 'Congrestival' van No Limits en de Slinger in Utrecht.

Abigail Foe-Aman - No Limits

Meetingpoints

Het congrestival is GEEN banenmarkt. Door middel van meetingpoints kunnen bedrijven en jongeren elkaar ontmoeten, beiden kunnen elkaar laten zien wie ze zijn en wat ze te bieden hebben. Doel is een eerste contact leggen en bij wederzijdse interesse vervolg afspraken maken. De volgende bedrijven hebben een meetingspoint: ProRail, Utrechts Medisch Centrum, ENGIE, Politie Utrecht, Provincie Utrecht, Utrecht Marketing, Gemeente Utrecht, Utrecht City Concepts, Centraal Museum Utrecht, ACHMEA. We zijn nog in gesprek met andere bedrijven.

Samenwerkingspartner

Mede mogelijk gemaakt door

Locatie

Provinciehuis Utrecht
Archimedeslaan 6
3584 BA Utrecht

Reservering

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst.