Utrecht Bouwt 1945 - 1975

Vooruitstrevende ideeën maakten Kanaleneiland in het begin van de jaren 60 tot een van de modernste wijken van het land. Zo kreeg Park Transwijk als eerste park van Utrecht aparte speel- en sportvelden, bloementuinen en volkstuinen. Maar ook een verkeerstuin om de jeugd voor te bereiden op het verkeer.

In het nieuwe boek Utrecht Bouwt 1945-1975 beschrijven publicist Arjan den Boer, Bettina van Santen en architect Ronald Willemsen de grote veranderingen die Utrecht tijdens de wederopbouw doormaakte. Tienduizenden nieuwe woningen verrezen.

Kanaleneiland als fraaie voorbeeldwijk: de bouwwoede in Utrecht is van alle tijden.

Bouwen, bouwen en nog eens bouwen. Wie denkt dat Utrecht alleen op dit moment kampt met woningnood, moet even terugkijken. Want direct na de Tweede Wereldoorlog was de vraag naar woningen zo groot dat in hoog tempo wijken werden afgebouwd, en nieuwe, hypermoderne verrezen. Gedreven door idealisme breidde Utrecht uit.

Op 3 juli presenteren Bettina van Santen en Ronald Willemsen hun gloednieuwe boek in het gloednieuwe Restaurant Op Roose. Jij bent daarbij van harte uitgenodigd. Het bestuur zal dan ook het De Slinger Utrecht programma voor dit najaar bekendmaken. Voorafgaand aan de presentaties spelen we een potje jeu-de-boules naast het restaurant.

Programma

17.00 - 18.00 ontvangst, borrel en jeu-de-boules
18.00 - 18.45 presentatie Utrecht Bouwt 1945 - 1975,
door Bettina van Santen en Ronald Willemsen
19.00 - 20.00 hapjes van de BBQ

Foto: Anke Klein

Locatie

Restaurant Op Roose
Rooseveltlaan 505
3527 AD Utrecht

Reservering

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst.